Proppers in de uitgaansbuurt...

Meerdere websites en fora posten over het feit dat 'proppers' in Benidorm sinds kort verboden zouden zijn. De stad zou vastbesloten zijn om 'proppers' uit het straatbeeld te krijgen. De belangrijkste reden hiervoor is dat proppers blijkbaar vaak geassocieerd worden met drugshandel. Deze mannen in de straat zouden elkaar inlichten met walkie talkies wanneer politie in de buurt is en kunnen dus vrijuit drugs verkopen aan de feestgangers.

Wie nog nooit gehoord heeft van de term 'proppers', zal vast nog niet in een Spaanse stad met een uitgaansleven zijn geweest. Proppers zijn jonge mannen of vrouwen die op de straat rondlopen en proberen klanten te trekken voor hun etablissement. Vaak staan proppers op commissie, en deze doen dus extra hard hun best. Ik weet nog goed hoe het de spuigaten uitliep op een reis naar Benidorm, zo'n 12 jaar geleden, de proppers liepen toen overal in de stad en kwamen ons zelfs op het strand irriteren. Je kon als jonge gast in het 'Engelse' gedeelte van Benidorm niet meer rustig rondwandelen, zonder die proppers die je flyers in je handen duwde of aan je hoofd stonden te zeuren.

Dit was gelukkig snel in de kiem gesmoord en de laatste jaren mochten proppers enkel in fluo-vesten en met een duidelijke badge vlak voor het café (en dit enkel in de uitgaansbuurt) hun zeg doen. Dit was al een fikse verbetering. Nu wil Benidorm blijkbaar nog veel harder optreden door ze volledig te bannen...

9 op 10 van de feestgangers in Benidorm is blij met deze aanpak. De proppers zijn vaak gewoon lastige mensen. Ze beloven soms ook gratis shots of drankjes, maar eens je binnen bent, is hier niet veel van waar. Hun aanwezigheid vergroot zeker niet de veiligheid, het waren vaak wazige, louche figuren die niet bang waren van een robbertje te vechten (zelf gezien). Sommige van deze proppers konden zich gedragen, dit ga ik niet ontkennen. Er waren er die vriendelijk enkel het entertainment van die avond opsomden, er waren er die u herkenden en u vriendelijk bejegende. Maar mijn algemene indruk van deze gasten was even goed dat het vervelende mensen waren. Benidorm is ze liever kwijt dan rijk.

Nu, ik las ook op een forum dat ze er al lang terug stonden in hun fluo-hesjes en dat de maatregel slechts tijdelijk was bij wijze van proefproject. Ik hoop toch echt dat dit 'fenomeen' voorgoed wordt afgeschaft. Wil een bar zich in de verf zetten, is een krijtbord voor de ingang en ambiance binnenin toch meer dan voldoende?

Geef gerust hieronder uw reactie of u voorstander of tegenstander bent van proppers...

Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Uitgaan in Benidorm
Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Excursies / Ervaringen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten