Strengere aanpak voor bedelaars

In de gemeenteraad van Benidorm is een nieuwe wet gestemd om de overlast door bedelaars aan te pakken.

Vakantiebestemmingen zijn altijd een voedingsbodem voor zwendelaars en bedelaars. Vakantiegangers hebben veel meestal veel cash geld op zak en vormen dus het ideale doelwit voor zwendelaars. De stad pakt uit met een reeks maatregelen waaronder boetes van 750 tot 3000 EUR.
Echte dakloze bedelaars hoeven deze enorme bedragen natuurlijk niet te betalen en zullen geholpen worden via sociale werkers om terug geïntegreerd te geraken. Maar wie al in Benidorm kritisch heeft rondgekeken, weet dat het overgrote merendeel van de bedelaars verbonden zijn in een crimineel netwerk. Vaak gaat het over 'weerloze' kinderen die door hun ouders op strategische plaatsen worden afgezet. Vaak hebben de bedelaars een mooie, maar zielige, puppy bij om de toeristen helemaal week te krijgen. 's Avonds worden deze mensen terug opgehaald en gaat het merendeel van het geld naar het hoofd van de criminele organisatie. Geef dus nooit aan bedelaars, want je hebt meer kans dat je criminaliteit sponsort, dan dat je iemand helpt! Ook in het vizier van de gemeenteraad zijn de verschillende soorten zwendelpraktijken die terug in stijgende lijn waren. Van grote zwendels zoals balletje balletje waarbij men toeristen met een spelletje afzet en tegelijk de toeschouwers besteelt, tot de kleinere (op het eerste zicht onschuldige) zwendelpraktijken als het poetsen van uw voorruit als je aan het rode licht staat en dan geld vraagt, tot het aanwijzen van een lege parkeerplek iets verder en hiervoor een bijdrage vraagt... . Geeft men niets, dan kunnen deze mannen zeer agressief worden, dus zo onschuldig is het allemaal niet!
Wie al op vakantiebestemmingen in Noord-Afrika (Marokko, Tunesië, Egypte...) is geweest, weet dat zwendelaars en bedelaars een serieuze domper op de vakantievreugde kunnen zetten. Het is voor mij dé reden dat ik een reis naar die landen haast niet meer overweeg!

Laten we zeker niet overdrijven met het slechte nieuws, in Benidorm is het niet alleen betrekkelijk veilig, je wordt er ook bijzonder weinig lastig gevallen door bedelaars of verkeerde mensen. Dit komt omdat Benidorm altijd een stevige aanpak heeft verkozen en met de laatste gemeenteraad wordt die aanpak nogmaals beklemtoond! Een pluim voor Benidorm!

In het artikel Benidorm Praktisch staan handige tips om te onthouden over zwendelpraktijken en veiligheid in het algemeen.

Lees ook: Benidorm Praktisch (hoofdstukje 'List & Bedrog')
Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Verhalen van Bezoekers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten