Benidorm Fiestas 2012

Ik krijg veel vragen over de data voor de Benidorm Fiestas (Festes Majors Patronals). Dit jaar gaan de feesten van start op zaterdag 10 november! Ze duren tot woensdag 14 november, maar zoals ieder jaar is het donderdag 'fancy dressing', de dag waarop men zich gek verkleed. Van zaterdag tot woensdag is het elke dag vuurwerk en het 'afvuren' van de kanonnen. Ook het 'Banger display', een soort knalvuurwerk dat men in de straten hangt, is elke dag te bewonderen om 14.00h aan Plaza Triangular. Op woensdag is er een enorme stoet praalwagens in de oude stad die begint rond 17.30h en tenslotte na de stoet is het nog een laatste (maar mooiste) vuurwerkshow op het Poniente strand om 21.30h. Doorheen de feesten zijn er muzikale optredens, straatartiesten en degelijke...

Voor exacte locaties, uren en data kan je best navraag doen aan de receptie van uw hotel of in de lokale caf├ęs en restaurants. De meeste evenementen zijn volledig gratis en meestal echt de moeite om te zien!

Nogmaals zeg ik het erbij; wie een rustig verblijf wenst, kan maar beter een andere datum boeken. Niet alleen de honderden evenementen zorgen voor lawaai van 's ochtends tot 's nachts, maar denk ook dat tijdens de Fiestas Patronals heel veel toeristen in Benidorm verblijven en dat velen heel de nacht door feesten en lawaai maken. Wie wat nachtrust wil, kan best geen hotel aan de uitgaansbuurt of in de oude stad nemen.

Uw blogger zal waarschijnlijk aanwezig zijn op de feesten!

Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Benidorm Actueel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten