Jongeren halen halsbrekende toeren uit op vakantie

Bij het schrijven van dit artikel zijn mijn ouders net terug van Benidorm. Ze hadden een tijdje in het Gran Hotel Bali verbleven, het hoogste hotel van Europa (maar liefst 186 meter hoog). Daar moet je niet proberen aan 'balconing' te doen.

Balconing is de nieuwste 'trend' onder de jonge toeristen. Men tracht vanop het balkon van het hotel in het zwembad te springen. Dat dit een levensgevaarlijke activiteit is, hoef ik natuurlijk niet te vertellen. In Ibiza is dit jaar een jongeman om het leven gekomen omdat hij af het balkon viel, waarschijnlijk een jammerlijk geval van balconing. Ook in Spanje belanden jaarlijks een niet te onderschatten aantal jongeren in de ziekenhuizen wegens het uithalen van waaghalzerij op het balkon of aan het zwembad.
Balconing heeft veel weg van 'Parkour', een nieuwe rage in grootsteden waarbij jongeren springen en lopen over hindernissen en daarbij vaak halsbrekende toeren uithalen.

Balconing lijkt cool, maar als het fout gaat, kan dit lelijke gevolgen hebben. Ziekenhuizen in het buitenland laat vaak te wensen over en de hulpverlening is helemaal niet zoals in de Benelux. Ik raad iedereen daarom ook aan om uw gezond verstand te gebruiken en van uw vakantie geen tragedie te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten