Burgemeester Benidorm kwaad op 'Benidorm Bastards'

De burgemeester van Benidorm, Agustin Navarro, heeft het niet zo voor het succesvolle programma ‘Benidorm Bastards’. Hij denkt dat de naam van het programma zijn badstad een negatieve bijklank geeft. De burgemeester zou het productiehuis ‘Shelter’ gevraagd hebben om de naam te wijzigen, anders zou de stad een proces aanspannen tegen de populaire verborgen camera show.

Iedereen kent vast wel enkele clipjes uit de reeks waarin oudere mensen nietsvermoedende voorbijgangers beetnemen. De raadsleden van Benidorm vrezen dat het programma het toerisme gaat schaden. Immers doet de naam en de inhoud van het programma suggereren dat Benidorm enkel een trekpleister is voor ouderen.

Benidorm heeft in de Benelux nog steeds een negatief karakter. Mensen voelen zich haast beschaamd om te zeggen dat ze naar Benidorm op reis gaan! De ongelukkig gekozen naam van het tv-programma bevestigt slechts een trend die ik met deze website hoop te ontkrachten.
Benidorm staat in de Benelux al lang bekend als een ouderlingenkolonie. Het is begonnen met de overwinteraars die natuurlijk grotendeels bestaan uit gepensioneerden. Ook de goede sociale voorzieningen, het uitstekende klimaat en de relatief kleine afstand naar België doet veel oudere mensen voor Benidorm kiezen, maar het is absoluut niet waar dat er geen jongeren naar Benidorm gaan. Zeker in de zomermaanden wordt Benidorm overstelpt door jonge toeristen. Het uitstekende en gevarieerde nachtleven in combinatie met goedkope pakketreizen maken dat veel jongeren nog steeds Benidorm verkiezen. Vooral in Spanje, waar Benidorm helemaal niet bekendstaat als een ouderlingenkolonie, blijkt Benidorm nog zeer in trek bij de jeugd. 


Hieronder een komisch stukje uit 'Benidorm Bastards'

Lees ook: Benidorm city
Lees ook: Uitgaan in Benidorm
Lees ook: Benidorm fiestas